پنجشنبه 01 خرداد 1404

تامین هشت هزار هکتار زمین در کشور برای تولید انرژی

  • 1404/02/29 - 13:09
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zwog

تامین هشت هزار هکتار زمین در کشور برای تولید انرژی

عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: هشت هزار هکتار زمین براساس مصوبات صورت گرفته در کمیته ناترازی انرژی واقع در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در راستای حل ناترازی انرژی در کشور تامین شد.

عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: هشت هزار هکتار زمین براساس مصوبات صورت گرفته در کمیته ناترازی انرژی واقع در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در راستای حل ناترازی انرژی در کشور تامین شد.

ایرج موفق روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: تامین زیرساخت‌ها برای تولیدات صنعتی و همچنین خدمات نرم‌افزاری و فنی مهندسی در حوزه شهرک‌های صنعتی از قبل اتفاق افتاده بود و اکنون با توجه به بحث ناترازی انرژی کشور وظیفه دانستیم که در بخش تامین زیرساخت‌ها برای تولید انرژی ورود پیدا کنیم.

وی اضافه کرد: هم اکنون ۱۵ شهرک تخصصی برای تولید انرژی خورشیدی در کشور وجود دارد که در آن به صورت منحصر به فرد تولید انرژی در سطح ۲ هزار ۷۰۰ هکتار انجام می‌شود و برای ۱۳۰ شهرک صنعتی دیگر نیز در سطح پنج هزار و ۲۰۰ هکتار زون بندی انرژی خورشیدی پیش بینی شده تا بتوانیم هشت هزار هکتار را وارد مدار کنیم.

موفق تصریح کرد: هم اکنون یکی از بحث‌های اصلی ما در کشور موضوع ناترازی انرژی است که سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، کمیته‌های ناترازی انرژی در سازمان و شرکت‌های استانی تشکیل داده تا تمامی برنامه‌های لازم را براساس تاکید رییس جمهور عملیاتی سازد.

این مسوول در ادامه به شرایط واگذاری زمین برای متقاضیان تولید انرژی اشاره کرد و یادآور شد: هم اکنون واگذاری زمین به سه روش صورت می‌گیرد که نخستین روش آن سرمایه‌گذاری مشترک به صورت BOT است، یعنی ما زمین را در اختیار سرمایه‌گذار بخش تجهیزات می دهیم تا در واقع پنل‌های خورشیدی را درون آن فعال سازد.

عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: روش دیگر این است که ما زمین را به صورت اجاره در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌دهیم تا خود به صورت مستقل سرمایه گذاری را برروی آن انجام و یا آن را اجاره می‌دهد.

موفق در تشریح روش سوم، بیان کرد: واگذاری زمین، بسته به مناطق توسعه یافته یا کمتر توسعه یافته و همچنین شهرک تقاضا محور و غیرتقاضا محور را در این روش پیش بینی کرده ایم که درصدی از قیمت زمین را به عنوان تخفیف در نظر بگیریم تا سرمایه گذار با زمینی که در اختیار دارد، بتواند به تولدی انرژی مبادرت کند.

به گفته وی، با در مدار قرار گرفتن تولید برق در هشت هزار هکتار از اراضی در نظر گرفته شده، حدود پنج هزار مگاوات برق تولید خواهد شد و این درحالی است که میزان برق مصرفی در تمامی شهرک‌های صنعتی کشور حدود سه هزار و ۵۰۰ مگاوات می باشد.

موفق یادآور شد: وزارت نیرو و شرکت ساتپا در واقع باید برقی را که در شهرک‌های صنعتی تولید می‌شود را به خود واحدهای صنعتی بازگردانند و ما به دنبال آن هستیم که اگر این تامین برق اتفاق بیافتذ، در کشور قطعی برق را از واحدهای صنعتی و تولیدی خارج خواهیم کرد.

  • گروه خبری : گروه آرشیو تمام اخبار استان,گروه اسلایدر سمت چپ,گروه اسلایدر سمت راست,گروه اطلاع رسانی
  • کد خبر : 32806
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب