پروژه توسعه خوشه فرآوری محصولات زیتون در استان قزوین آغاز می شود
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین گفت: چهارمین پروژه توسعه خوشه ای استان قزوین با فرآوری محصولات زیتون بر اساس مزیت منطقه ای آغاز می شود.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین گفت: چهارمین پروژه توسعه خوشه ای استان قزوین با فرآوری محصولات زیتون بر اساس مزیت منطقه ای آغاز می شود.
به گزارش روابط عمومي شركت شهركهاي صنعتي استان قزوين؛ شهریار کشاورز ، در مورد توسعه خوشه های فرآوری اظهارداشت: در راستای ماموریت محوله از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، چهارمین پروژه توسعه خوشه ای استان قزوین (فرآوری محصولات زیتون ) براساس مزیت منطقه ای آغاز می شود. وی افزود: طبق نقشه خوشه استانی به روز رسانی شده در سال جاری حدود 10 تجمع کسب و کار با قابلیت خوشه ای شناسایی و رتبه بندی شده که مبنای برنامه ریزی و عملکرد پروژه های توسعه ای شرکت شهرک های صنعتی استان خواهد بود.
کشاورز تصریح کرد: در حال حاضر دو خوشه صنعتی بسته بندی، فرآوری محصولات انگور، مراحل توسعه را در بازه زمانی سه سال با موفقیت سپری کرده و خوشه کسب و کار شیرینی سنتی و باقلوای قزوین سال دوم توسعه را طی می کند.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین یادآورشد: بر اساس مطالعات نقشه خوشه ای، امکان سنجی مقدماتی توسعه خوشه فرآوری محصولات زیتون انجام شده و به تصویب سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران رسیده و مجوز توسعه خوشه فرآوری زیتون نیز صادر شده است.
کشاورز بیان کرد: براساس مطالعات انجام شده و با تحلیل نقاط فشارخوشه یادشده ، اقداماتی از جمله مدرن سازی پروسه های تولید و افزایش راندمان و ظرفیت تولید ، عرضه مستقیم محصولات در بازار و افزایش فروش نقدینگی، طراحی و برندسازی مشترک، ارتقای بسته بندی و فناوری محصول، توسعه محصول و تشکیل کنسرسیوم های صادراتی ، محور برنامه ریزی و اجرا قرار خواهد گرفت.
وی گفت: فرآیند برگزاری مناقصه برای انتخاب عامل توسعه خوشه فرآوری محصولات زیتون در روزهای آتی آذر ماه جاری انجام شده و پیش بینی می شود قرارداد عاملیت در دی ماه منعقد شود.
کشاورز اظهارداشت: شرکت شهرک های صنعتی استان براساس مدل توسعه خوشه ای یونیدو در یک بازه زمانی سه الی پنج سال با انتخاب عامل توسعه کلیه وضعیت کسب و کار خوشه زیتون استان را در ابعاد نیروی انسانی بازار تکنولوژی، انواع محصولات و سرمایه اجتماعی و بسته بندی، بررسی کرده و براساس شناسایی و استخراج گلوگاه ها و موانع اساسی توسعه خوشه فرآوری محصولات زیتون نسبت به تدوین استراتژی های توسعه و برنامه های عملی اقدام می کند.
وی اضافه کرد: تشکیل شبکه فراگیر، خوشه فرآوری محصولات زیتون در قالب انجمن زیتون یا اتحادیه زیتون استان نیز در پایان پروژه توسعه خوشه درنظر گرفته می شود.