یکشنبه 04 آذر 1403

بررسي مسائل و مشکلات ۱۰ واحد تولیدی راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین

  • 1401/01/29 - 10:45
  • - تعداد بازدید: 66
  • - تعداد بازدیدکننده: 66
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /Zm3b
با حضور نمایندگان معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و جمعی از مديران دستگاه‌هاي اجرايي انجام شد:

بررسي مسائل و مشکلات ۱۰ واحد تولیدی راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین

در این نشست مسائل و مشکلات واحدهاي توليدي راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین، از جمله در زمینه تسهیلات بانکی و سرمایه در گردش، مواد اولیه و مشکلات با دستگاه‌های خدمات رسان بیمه، مالیات و محیط زیست مورد بررسی قرار گرفت.

index.jpg

مسائل و مشکلات ۱۰ واحد تولیدی راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین در نشستی با حضور نمایندگان معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و جمعی از مديران دستگاه‌هاي اجرايي بررسی شد.

به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، در این نشست مسائل و مشکلات واحدهاي توليدي راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین، از جمله در زمینه تسهیلات بانکی و سرمایه در گردش، مواد اولیه و مشکلات با دستگاه‌های خدمات رسان بیمه، مالیات و محیط زیست مورد بررسی قرار گرفت.

در این نشست سرمایه گذاران و صاحبان واحدهای تولیدی مشکل دار و راکد خواستار حمایت بیشتر دستگاه‌های اجرایی و قضایی از تولید کنندگان و تجدید نظر در رویه پرداخت تسهیلات به بخش تولید شده و اظهار داشتند وام‌های با سود ۱۸ درصد چندان کمک حال بخش صنعت نیست.

۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای صنعتی کوچک کشور پرداخت می‌شود
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در اين نشست گفت: امسال ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات کمک‌های فنی و اعتباری به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی پرداخت می‌شود.

عزیزاله قربانی افزود: برای تخصیص این اعتبارات به منظور پرداخت به صنایع کوچک و متوسط در قالب تسهیلات حمایت از تولید با یکی از بانک‌ها درحال توافق هستیم.

وی اضافه كرد: در سال جاری همچنین ۳۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به منظور حمایت و تقویت صنایع کوچک و متوسط از طریق کمک‌های مشاوره‌ای و کمک برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی اختصاص می‌یابد.


معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تقویت حمایت از صنایع دانش بنیان را نیز از اولویت‌های سازمان متبوع خود در سال جاری عنوان کرد و ادامه داد: يك هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور دارای ظرفیت دانش بنیان شدن هستند که از این تعداد، کار ثبت دانش بنیان شدن ۵۷۱ واحد در سال گذشته به انجام رسید.

قربانی اظهار داشت: در راستای حمایت از صنایع دانش بنیان، اراضی دارای زیرساخت در شهرک‌های صنعتی با ۱۰ درصد تخفیف در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و همچنین سایر هزینه‌های زمین نیز به شکل اقساطی در ۴۸ ماه دریافت می‌شود.

وي يادآور شد: بسته حمایتی مربوط به صنایع دانش بنیان از سوی این سازمان در دست تهیه است و در آن سایر مشوق‌های درنظر گرفته شده معرفی و ابلاغ می‌شود.


معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه با اشاره به راه اندازی ۲ هزار و ۶۷ واحد تولیدی راکد در سال گذشته گفت: امسال برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا ۲ هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی را به چرخه تولید بازگردانیم.

وابستگی زیاد به مرکز، کار حل مشکل واحدهای راکد قزوین را دشوار کرده است
دادستان عمومی و انقلاب قزوین در اين نشست گفت: وابستگی زیاد دستگاه‌ها و بانک‌ها به تهران، کار حل مشکلات واحدهای راکد قزوین را دشوار کرده است و باید اختیارات استان‌ها در این زمینه افزایش یابد.

محمد قاسمی افزود: اقدامات خوبی برای حل مشکلات واحدهای تولیدی استان قزوین، از جمله واحدهای راکد انجام شده، اما وابستگی زیاد دستگاه‌ها و بانک‌ها به تهران، کار اجرای مصوبات و تصمیم گیری‌ها را با کندی و سختی و بعضاً مانع روبه‌رو ساخته است.

وی اضافه كرد: عمده مشکلات واحدهای تولیدی به کمبود نقدینگی، سرمایه در گردش و تأمین مواد اولیه باز می‌گردد و باید دستگاه‌های ذیربط و بانک‌ها برای کمک به صنایع در این بخش‌ها جدیت داشته باشند که به حفظ تولید در شرایط سخت فعلی می‌انجامد.

دادستان عمومی و انقلاب قزوین با اشاره به ضرورت آموزش و مشاوره به فعالان تولیدي در زمینه بازاریابی ادامه داد: متأسفانه خیلی از واحدهای صنعتی استان فقط تولید دارند و در فرآیند بعد از تولید و بازاریابی به شکل حرفه‌ای ورود نمی‌کنند که این موضوع معضلات جدی را برای آن‌ها، از جمله ضرر و زیان، تعطیلی کارخانه و بیماری کارگران درپی دارد.

قاسمي خاطرنشان كرد: شفاف سازی مقررات در زمینه تولید نیز از ضروریات است تا از رفتارهای سلیقه‌ای و جزیره‌ای در این حوزه که تولید کندگان را سردرگم می‌کند، جلوگیری شود.

وي اظهار داشت: دستگاه قضایی قزوین به تبعيت از قوه قضائیه آمادگی لازم را در جهت پشتیبانی از تولید و تولید کنندگان دارد و در این راستا از همه ظرفیت‌های قانونی موجود استفاده می‌کند.

کارگروه ویژه حل مشکلات صنایع راکد شهرک‌های صنعتی قزوین تشکیل شد
در بخش ديگر اين نشست، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قزوین گفت: کارگروه ویژه بررسی مسائل و مشکلات صنایع راکد و غیرفعال مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان تشکیل شد.

رضا صفاری افزود: قزوین نخستین استانی است که این کارگروه در آن با محوریت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تشکیل شده و به مرور در سایر استان‌ها نیز راه اندازی و فعال خواهد شد.

وي اضافه كرد: دستگاه‌های مختلف اجرایی و خدماتی و همچنین مقامات قضایی عضو این کارگروه هستند که با هدف شناسایی دقیق مسائل و مشکلات واحدهای راکد و حل آن‌ها و بازگشت شان به چرخه تولید ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قزوین ادامه داد: ۱۵۰ واحد تولیدی راکد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان شناسایی شده که تلاش می‌کنیم آن‌ها را به چرخه تولید بازگردانیم که در همین راستا ۵۰ واحد اولویت دار شناسایی شده و می‌کوشیم تا آن‌ها را امسال احیاء کنیم.

صفاري تصريح كرد: جانشینی سرمایه گذار، تزریق نقدینگی و سرمایه در گردش، کمک به تأمین مواد اولیه و جذب شریک، از جمله راهکارهایی است که در رسیدگی به مسائل واحدهای مشکل دار و راکد و احیاء آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وي بيان كرد: مشابه کارگروه یاد شده، کارگروهی نیز برای افزایش توان تولید واحدهای صنعتی که زیر ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند تشکیل خواهد شد.

نشست بررسي مسائل و مشکلات واحدهاي توليدي راکد با حضور حسين دليري معاون اداره کل سرمایه گذاری و اشتغال معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، عزيزاله قرباني معاون صنایع کوچک و رامين دانش مدير تأمين مالي و سرمايه گذاري سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ايران، محمد قاسمي دادستان عمومی و انقلاب قزوین و رضا صفاري مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قزوین برگزار شد.


استان قزوین دارای یک شهر صنعتی، 9 شهرک و ۶ ناحیه صنعتی درحال بهره‌ برداری است و شرکت شهرک‌های صنعتی قزوين نيز اکنون با يك هزار و 885 قرارداد منعقده به گستره يك هزار و 750 هكتار و بهره ‌برداری از 940 واحد صنعتی با سرمايه گذاري 44 هزار و 321 ميليارد ريال، زمینه اشتغال آفريني 29 هزار و 804 نفر را در اين استان فراهم نموده است.

در حال حاضر حدود ۱۵۰ واحد تولیدی در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین راكد هستند.

  • گروه خبری : 1-همه عناوين,1-3-اخبار سایت اصلی,اخبار صفحات استان,قزوین,1-2-اخبار استاني,1-1-اخبار ملي,گروه آرشیو تمام اخبار استان,آرشیو خبری سایت قدیمی
  • کد خبر : 17235
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب